Harmadik túra Ny-ban

Október 5. csütörtök
 
Mára 3 körzetet terveztem:
Theater district, Lower Midtown, Upper Midtown.
 
Itt is volt látnivaló bőven. Kezdődött a Times Square-rel, ami igazi látványosság. Szerintem ide még visszamegyek. Itt található a Paramount épület és MTV studió is. A szomszédos utca lényegében egy szórakoztató- és bevásárlóközpont sor mozikkal, szállodákkal és klubbokkal megtűzedelve. Itt van egy Madame Tussaud’s vax múzeum is.
 
Néhány utcával arrébb van egy utca amit csak Diamond Row-nak (gyémánt sor) hívnak, mert az egész utcában ékszerboltok vannak.
A következő utcában pedig a Rockefeller Center van, amit Manhattan szívének hívnak. "New York szívének, Manhattan középső részének kaotikus magját egységesítő erő". Szokásos nagy és szép parkok, hotelek és könyvtár. Erre felé van a Carnegie Hall is, a világ egyik leghíresebb koncertterme.
 
Lower és Upper Midtown főbb nevezetességei pedig a központi pályaudvar (Grand Central Termial), Chrysler épület, Daily News újság régi irodaháza, Ford vállalat épülete, ENSZ központ, IBM és Sony épülete egymás mellett, 5. sugárút, ami magában is igen nevezetes, General Eletric épülete, aminek a teteje "rádióhullámokat" jelképező csúcsok, Waldorf-Astoria szálló, ami teljesen fel volt most állványozva, Szent Patrik Katedrálisa, ami valami lélegzetállítóan szép és az USA legnagyobb katolikus székesegyháza. Nem utolsó sorban pedig ebben a körzetben van az a híres sarok, ahol Marilyn Monroe szoknyája fellebent a metróállomásról kijövő huzat miatt (Hét év vágyódás című filmben).
 
Ma korábban befejeztem a nézelődést, mert este dolgoznom kell és szeretnék előtte pihenni kicsit. De azért így is szép túra volt a mai is.
 
Lényegében Manhattan déli csücskétől a Central parkig a lényeges dolgokat megnéztem és átsétáltam eddig.
 
Advertisements
This entry was posted in Travel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s